maandag 3 augustus 2009

Engeland



Gisteren zijn we naar Engeland geweest . Met de boot nog wel. De boot op zich is helemaal niet erg , maar ik word misselijk als ik dat water hoor. Al een geluk dat je daar met de auto op rijdt en dan gewoon uitstapt en rechtstreeks naar boven gaat, dus water heb ik gezien maar niet gehoord :-)
Voor Elfie was het een superbelevenis. Om 3.00 u opgestaan , Elfie onmiddellijk klaarwakker . Als ze om 7.00 u op moet dan is het pruttelen , maar nu heb ik ze niet gehoord :- )
Had haar dekentje in de auto gelegd zodat ze nog een beetje kon slapen , maar niks he , geen oog heeft ze dichtgedaan, zo zenuwachtig was ze . We hebben ferm wat regen gehad op onze weg naar Calais. We waren maar juist op tijd daar . Daar ingecheckt , pascontrole , en daarna , hup , de boot op. N a anderhalf uur waren we al in Do ver. Er was to ch wel vanalles te zien op de boot . Dus de tijd ging snel voorbij. Ook de zee was zeer rustig , ook een meevaller . Eens aangekomen, terug naar de auto's en dan richting Roy , om de havikken van Stefan en Johan op te halen. Daar was het ook stralend weer . Het was 40 minuten rijden van aan de haven tot bij Roy. Stefan had het adres ingegeven , maar was de huisnummer vergeten. Ok ja, dan ma ar naar die straat rijden en daar ergens vragen, ze zullen em daar wel kennen. Nadat we een paar mensen hadden aangesproken hadden we het dan toch gevonden. Bellen konden we ook niet want we hadden het nummer niet bij :-)
En nu moet ik zeggen , van mensen onthalen kennen de engelse wel wat , amaai , we zijn daar onthaald gelijk hoog bezoek . Echt ni te doen. Een rondleiding gekregen bij zijn vogels , filmpkes mogen zien , van zijn volgende dvd :-)
Daarna de vogels uit de voliere gehaald en aangeschoend . We hebben daar ook moge n mee eten , der was vanalles, je moest zeker geen honger lijden. Daarna wilden we nog naar Leeds Castle gaan, maar daar moesten we bijna een uur wachten om een ticket te bemachti gen, dus dat hebben we maar niet gedaan. Het rare daar is wel dat je aan de linkerkant moet rijden, goh, wat hebben we gelachen, is wel niet simpel , je moet alles andersom doen . Naar links rijden op een rond punt , das raar hoor :-)
We hadden normaal een ferry terug om half 10 , plaatselijke tijd, maar we zijn toch vroeger kunnen vertrekken. We hadden eigenlijk geen zin om daar nog 4 uur rond te lopen. Na de incheck nog langs de controle moeten rijden, koffer open, hoelang we in Engeland waren g eweest , maar alles in orde natuurlijk . Ze moesten zelfs onze vogels niet zien . Dan hup , weer de boot in , deze keer was de zee wel iets woeliger, en ferm warm op de boot . Gaf t och wel een raar gevoel in de buik hoor. Eiendleijk land in zicht, na zo een lange dag , en dan nog bijna 3 u naar huis rijden. Onderweg nog een ferm frietje gaan eten, der gaat niks boven Belgische frieten en dan naar huis . Johan nog afgezwierd :-)
Nu begint dus stefan zijn zware arbeid :-) hij moet die vogel afdragen en vermits dat het geen makkelijke beesten zijn, zou dat wel is kunnen dat em hier 48 u me t "Frieda" op zijn arm moet zitten :p
Maar daar nog meer over de volgende keer :-)

2 opmerkingen:

  1. Hey .... zo te lezen hebben jullie een leuke tijd gehad in Engeland ...
    Leuke foto's heb je er bij gezet!!

    Heb weer genoten .. ;-))

    BeantwoordenVerwijderen